Аваков придбав віллу в Італії на березі моря.

 

У 2017 році міністр внутрішніх справ Арсен Аваков став власником вілли на узбережжі Середземного моря в Італії.

 

Про це пише видання "Наші гроші", покликаючись на документи з бізнесового та майнового реєстрів Італії.

 

 

 

Вілла розташована на вулиці Баттері в італійському муніципалітеті Сан Феліче Чірчео, у регіоні Лаціо, провінція Латина. Судячи з Google Maps, локація є перфектною: до моря – менш ніж 100 метрів, а до Рима – 100 км.

 

Схема придбання вілли не була простою. У 2017 році фірма Avitalia S.R.L, власником якої на 100%, згідно з декларацією, опублікованою на сайті НАЗК, є Арсен Аваков, поглинула іншу італійську фірму – Ferdico S.R.L. 3 лютого 2017 року Ferdico S.R.L отримала держакт на право власності на віллу. На той момент Avitalia S.R.L вже на 100% володіла Ferdico S.R.L.

 

Перед самим злиттям головою Ferdico S.R.L була Ірина Кужель, а членами ради директорів – Наталія Козлова та Вадим Омельченко. Останній фігурує у документах як єдиний учасник Ferdico S.R.L. у 2014-2016 рр. (саму фірму заснували у 2013 році). Омельченко, Кужель та Козлова – троє з шести співзасновників громадської організації Інститут Горшеніна, котра видає інтернет-сайт "Лівий берег".

 

Під час злиття з компанією Avitalia S.R.L статутний капітал Ferdico S.R.L становив 30 тис. євро. При тім приблизна вартість цієї вілли, як показує калькулятор на сайті avvocatoandreani.it, становить 774 тис. євро.

 

Сам Арсен Аваков заявив, що італійську віллу використовує його дружина Інна під туристичний проект.

 

"Це один із туристичних бізнес-проектів, яким займається дружина в Італії, в рамках роботи в італійській компанії. Ідеться про приміщення під міні-готель, придбане за кредитні кошти і за участю коштів капіталу компанії "Авіталія", – пояснює Аваков у своєму письмовому коментарі, що його цитує "Українська правда".

 

Зі слів Авакова, цим проектом дружина займається 1,5 року. "Ймовірно, проект буде реалізований і запрацює у 2019 році", – сказав він.

 

"Це один із декількох туристичних бізнесів, яким займається дружина. Легально, офіційно, транспарентно – і в цьому немає жодної сенсації", – запевнив міністр.

 

28.02.2018