Антикорупційна аґенція виписала попередження керівнику "Укрзалізниці".

 

Національне агентство з питань запобігання корупції ухвалило рішення про внесення припису в. о. голови ПАТ "Укрзалізниця" Євгенові Кравцову.

 

Аґенція ухвалила таке рішення за результатами позапланової перевірки щодо виконання вимог закону "Про запобігання корупції", ідеться у повідомленні на офіційному сайті НАЗК.

 

В аґенції повідомили, що під час перевірки вдалося виявити порушення вимог ч. 2 ст. 61, а також ч. 5 ст. 62 і ч. 1 ст. 64 закону "Про запобігання корупції".

 

Припис Національного агентства з питань запобігання корупції є обов'язковим для виконання. Про результати виконання припису посадова особа, якій вона адресована, має поінформувати НАЗК протягом десяти робочих днів з дня його отримання.

 

Інформаційна аґенція УНІАН нагадує, що нинішній в.о. керівника "Укрзалізниці" Євген Кравцов перед переходом на роботу радника генерального директора "Укрзалізниці" зробив кар'єру в юридичній компанії "Астерс" (Київ) і до початку 2014 року отримав в ній статус партнера. Після призначення Кравцова на посаду в. о. голови ПАТ "Укрзалізниця" підприємство залучило фірму "Астерс" для надання комплексних юридичних послуг.

 

Згідно з ч. 2 ст. 28 закону "Про запобігання корупції", Кравцов іще до того, як "Укрзалізниця" залучила фірму "Астерс" для юридичних консультацій, мусив заявити про наявність у нього конфлікту інтересів.

 

26.02.2018