Циклони принесуть сильні снігопади: місцями намете до 35 см.

 

Найближчими днями через Україну пройдуть два циклони і принесуть снігопади.

 

Про це на засіданні Державної комісії з надзвичайних ситуацій сказав директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда, повідомляє УНІАН.

 

З його слів, найближчими днями очікують сильних морозів та рясних снігопадів на більшості території України. У вівторок, 27 лютого, вранці прогнозують 17-22 градуси морозу; на півночі, у Чернігівській і Сумській областях, – до 25 градусів морозу, на півдні – 8-10 градусів морозу.

 

У найближчі дні через Україну пройдуть два циклони, які суттєво ускладнять погодні умови. Так, 28 лютого з Чорного моря в напрямку Харкова проб'ється циклон, який принесе сильні снігопади, хуртовини. Наступний циклон прийде 1 березня в Україну з Туреччини. Він буде значно сильнішим за попередній і торкнеться майже всієї території країни, крім заходу.

 

Відтак, як сказав Кульбіда, 27 лютого в Україну прийдуть снігопади, які 28 лютого трохи ослабнуть, а з 1 березня знову посиляться. Прогнозують, що висота снігового покриву потовщає на 15-20 см, подекуди – до 35 см.

 

"Таким чином, протягом цих двох періодів вночі 27 лютого у південних областях, а вдень по всій території, крім західних областей, чекаємо помірного снігу, на півдні, а також у Кіровоградській, Дніпропетровській, Полтавській та Київській областях – сильний сніг. 28 лютого буде ослаблення і певне припинення опадів, але вже 1 березня на всій території країни, крім західних областей, очікують сильних снігопадів, а в Херсонській, Запорізькій, Кіровоградській, Черкаській, Дніпропетровській, а також східних районах Київщини, Полтавській, Сумській, Харківській та Донецькій областях очікують сильного та дуже сильного снігу, хуртовин та снігових заметів", – сказав Кульбіда.

 

Висота снігового покриву збільшиться на 15-20 см, а в Полтавській, Київській, Чернігівській, Кіровоградській, Черкаській та Дніпропетровській областях – 25-30 см, уточнив Кульбіда.

 

26.02.2018