Соціологія: у Тимошенко – 18,7%, у Порошенка – 15,6%.

 

Якби президентські вибори відбувалися у найближчий час, то в першому турі найбільше голосів отримала б Юлія Тимошенко – їй віддало би голоси 18,7% респондентів, опитаних соціологічною групою "Рейтинг", з числа тих, хто взяв би участь у голосуванні і визначився із вибором.

 

Про це йдеться в підсумках дослідження, опублікованих на офіційному сайті "Рейтингу".

 

Петра Порошенка готові підтримати 15,6% опитаних, Юрія Бойка – 11,7%, Анатолія Гриценка – 9,7%, Олега Ляшка – 8,7%, Вадима Рабіновича – 8,3%, Андрія Садового – 6,4%, Олега Тягнибока – 3,9%, Арсенія Яценюка – 1,7%.

 

Рівень підтримки Тимошенко більш-менш рівномірний у всіх областях Центру, Півночі, Заходу та частково Півдня.

 

Порошенка ж найбільше підтримують на Вінниччині, дещо менше – в областях Заходу та Центру, ще менше – на Півдні.

 

Електоральною базою Гриценка є частково Захід, Київська та Черкаська області.

 

Найвищий рівень підтримки Ляшка – на Півночі та Буковині, Садового – у Галичині, Волині та Хмельниччині.

 

Підтримка Рабіновича та Бойка зосереджена на Півдні та Сході, хоча в "опоблоківця" виборці більше концентровані в індустріальних областях Сходу.

 

Моделювання другого туру президентських виборів з Тимошенко і Порошенком засвідчило: за лідера "Батьківщини" готові проголосувати 30% з числа тих, хто заявив, що візьме участь у основних виборах; голову держави готові підтримати у цьому випадку 23%. При цім 28% би не голосували, а 19% важко відповісти.

 

Вибіркова сукупність: 30000 респондентів (по 1200 у кожному регіоні). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 0,6%. Терміни проведення: 12–28 грудня 2017 р.

 

23.02.2018