Міхеїлові Саакашвілі заборонили в'їзд до України на три роки.

 

Лідер "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі, котрий був депортований із України до Польщі за процедурою реадмісії, дістав заборону на в'їзд на територію України терміном на три роки, згідно з рішенням начальника Мостиського прикордонного загону.

 

Про заборону в'їзду повідомив Саакашвілі на своїй сторінці у Facebook, покликаючись на відповідь першого заступника голови Державної прикордонної служби Василя Серватюка на запит своїх адвокатів.

 

У документі йдеться про те, що екс-голова Одеської ОДА 10 вересня 2017 року незаконно перетнув кордон України у пункті пропуску "Шегині". Суди не надали дозволу Міхеїлові перебувати на території України на особливих підставах. Відтак 12 лютого 2018 року прикордонники здійснили реадмісію Саакашвілі.

 

"Начальник Мостиського прикордонного загону прийняв рішення про заборону Саакашвілі Міхеїлу Ніколозовичу в'їзду в Україну терміном на 3 (три) роки до 13.02.2021", – йдеться у відповіді ДПСУ.

 

Інформацію про заборону в'їзду підтвердив у коментарі "Українській правді" речник ДПСУ Олег Слободян. "Дійсно, командир Мостиського загону в межах повноважень прийняв таке рішення, враховуючи обставини порушення кордону Міхеїлом Саакашвілі в вересні 2017 року та опираючись на відповідні рішення судів", – повідомив прес-секретар.

 

З його слів, рішення про заборону в'їзду поширюється на всі пункти пропуску на українському кордоні.

 

22.02.2018