Президент призначив гендиректором "Укроборонпрому" Павла Букіна.

 

Президент України Петро Порошенко призначив генеральним директором державного концерну "Укроборонпром" Павла Букіна. Дотепер пан Букін очолював ДК "Укрспецекспорт".

 

Про це повідомляє прес-служба АП.

 

У середу також відбулася офіційна презентація Букіна на посаді, в котрій, зокрема, взяли участь міністр оборони та секретар РНБО.

 

Президент висловив сподівання, що нове керівництво реалізує поставлені завдання, які є надзвичайно відповідальними і питаннями національної безпеки, що новий менеджмент виконає державне оборонне замовлення, розробить та втілить стратегію розвитку оборонного комплексу, вирішить питання корпоратизації.

 

"Не бійтесь ставити питання про залучення інвестицій, в тому числі іноземних, про залучення технологій. Треба вийти з пострадянського прокрустового ложа", – закликав голова держави.

 

Водночас президент подякував колишньому керівникові "Укроборонпрому" Романові Романову за роботу. Він нагадав, що за каденції Романова вдалося сформувати наглядову раду, яку очолив науковець Михайло Згуровський, і саме наглядова рада запропонувала кандидатуру Павла Букіна на посаду директора. Цю пропозицію також підтримав і Кабінет Міністрів. "Підтримую пропозицію спостережної ради та уряду", – зазначив Порошенко.

 

Президент також подякував РНБО за ефективну координацію роботи, підготовку державного оборонного замовлення, визначення пріоритетів, напрямів роботи.

 

"Так, будуть зміни, так, може бути певне скорочення управлінського персоналу, так, будуть нові вимоги із підвищення ефективності і з підвищення прозорості роботи. Перші кроки в цьому напрямі вже зроблено за рахунок змін у складі спостережної ради. Нове керівництво, думаю, виправдає ті надії, які покладає спостережна рада, уряд, президент. Впевнений в тому, що все у нас буде добре", – резюмував верховний головнокомандувач.

 

Як писав Z, президент України звільнив Романа Романова з посади директора ДК "Укроборонпром" 13 лютого на підставі заяви про добровільну відставку.

 

Романов ствердив, що він не тримався за посаду і подав рапорт на звільнення ще кілька місяців тому.

 

На відставці Романа Романова тривалий час наполягав прем'єр-міністр Володимир Гройсман, котрий мав кілька конфліктів із керівництвом "Укроборонпрому". Роботою державного концерну також були невдоволені Сполучені Штати Америки, вважаючи його діяльність корупційною.

 

21.02.2018