Сьогодні вшановують Героїв Небесної сотні.

 

Сьогодні, 20 лютого, у Львові тривають заходи з ушанування пам’яті Героїв Небесної сотні. Так, на Личаківському кладовищі громадськість Львова поклала квіти й запалила лампадки на могилах загиблих під час Революції гідності, передає прес-служба ЛМР.

 

«Четвертий рік поспіль ми згадуємо Героїв Небесної сотні. Це тиждень Великого посту – прийнято просити прощення. Без прощення нема любові. Герої не вмирають. Ми також просимо прощення у вас за те, що ви злетіли в небеса, а ми лишились тут, щоб засвідчити, що ваш поступ був героїчний, ваші змагання були за те, щоб ми краще жили. Найбільше, що ми можемо сказати – це слова нашої молитви. Хай Господь упокоїть їх, а нас помилує», – сказав Владика Димитрій (Рудюк). 

 

Опісля покладання квітів відбулася панахида.

 

Вшановують загиблих і в Івано-Франківську. Тут міський голова Руслан Марцінків спільно зі своїми заступниками і керівниками департаментів та управлінь вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні біля меморіалу.

 

Чиновники поклали квіти до стели пам’яті Небесної сотні та запалили лампадки.

 

Поминальні заходи відбуваються також у Тернополі.

 

Об 11:00 на Микулинецькому кладовищі відбулася поминальна панахида та покладання квітів до могил воїнів АТО, загиблих у боротьбі за незалежність України.

 

А о 12-ій год. на площі Героїв Євромайдану пройде всенародний реквієм за Героями Небесної сотні, що загинули під час Революції гідності.

 

Протягом 18-20 лютого 2014 року в масових розстрілах та від побиття тодішніми правоохоронцями загинуло понад 100 учасників протестів на майдані Незалежності. Деякі з них були викрадені та закатовані, деякі померли згодом від отриманих травм.

20.02.2018