Демонтаж Монумента слави розпочнуть у п’ятницю, – Андрій Москаленко.

 

Елементи конструкції Монумента слави, що у Львові на вул. Стрийській, є у гостро аварійному стані, тому в п’ятницю, 23 лютого, виконком Львівської міської ради ухвалюватиме рішення про їх демонтаж, повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, передає Гал-Інфо.

 

Зокрема йдеться про 30-метрову стелу, навколо якої для початку встановлять огорожу.

 

Андрій Москаленко нагадав, що ще минулого року була створена робоча група, яка займалася опрацюванням усіх питань, пов’язаних із розміщенням Монумента слави на вул. Стрийській.

 

«Під час одного із цих засідань, під час обстеження об’єкта Галицькою районною адміністрацією виявлено, що частина елементів конструкції цього комплексу є в гостро аварійному стані. Відтак було вирішено підготувати висновки щодо технічного стану комплексу», – сказав Андрій Москаленко.

 

Він додав, що міськрада замовила дослідження монумента у «Львівської політехніки».

 

«Згідно з висновками, загальний стан несучих конструкцій пам’ятника, що були обстежені, є аварійним. Вони підлягають демонтажу. Загально-технічний стан комплексу – аварійний, ветхий і такий, що підлягає демонтажу. Ми отримали низку відповідей на наші запити щодо безпосередньо варіантів музеїфікації. Станом на сьогодні є два рішення», – сказав Андрій Москаленко.

 

За його словами, незабаром має зібратися робоча група.

 

«На цю п’ятницю вже готується проект рішення виконкому на виконання попереднього рішення про обстеження аварійної частини. Йдеться про найвищу стелу. Галицька адміністрація буде замовником робіт з демонтажу. Виконком ухвалюватиме рішення про протиаварійні демонтажні роботи щодо стели.

 

Друге – містобудівний аналіз цієї території, обмеженої вулицями Стрийською та Героїв Майдану, Вітовського та площею Франка. З цієї ж п’ятниці, після прийняття рішення виконкому, зможемо розпочати протиаварійні роботи на цій найбільшій стелі, яка становить найбільшу небезпеку», – наголосив Андрій Москаленко.

 

Він додав, що для проведення робіт місто замовить спеціальну огорожу, щоби роботи провели безпечно. Також для виконання робіт задіють великогабаритну техніку.

 

«Демонтаж розпочнеться вже з п’ятниці, коли буде рішення виконкому. Першочергові роботи займуть багато часу. Доля наступних елементів буде вирішуватися на інших засіданнях робочої групи», – сказав Андрій Москаленко.

19.02.2018