Щонайменше п’ятеро осіб загинуло внаслідок терористичного акту біля ​​церкви в Дагестані.

Відповідальність за злочин узяла на себе «Ісламська держава».

 

 

Теракт було скоєно у неділю, 18 лютого, о 16:15 на вулиці Радянській міста Кизляра. 22-річний місцевий мешканець Халіл Халілов з мисливської рушниці розстріляв парафіян біля місцевої церкви святого Георгія. При цьому, як стверджують очевидці, нападник вигукував: «Аллах акбар!»

 

За словами мера Кизляра Олександра Шувалова, всі загиблі – жінки. Ще чотири особи, серед котрих співробітники поліції і Росгвардії, шпиталізовані з вогнепальними пораненнями. Нападника застрелили силовики. Пізніше оголосили про затримання його дружини. За повідомленнями поліції, вона була спільницею злочинця, але в стрілянині участі не брала. 

 

Як повідомила інформаційна аґенція Reuters з покликом на видання Amaq, яке публікує повідомлення ісламських терористів, ІДІЛ взяла на себе відповідальність за вбивство п'яти осіб у Кизлярі. При цьому жодних подробиць у повідомленні Amaq не наведено.
 

Раніше джерела РБК в уряді Дагестану, а також МВС розповіли про те, що Халілов входив у так званий «сплячий осередок» ІДІЛ. Джерела стверджують, що напад на християнський храм він навмисне приурочив до Прощеної неділі. Водночас відомо, що стрілець не згаданий у списках вже відомих учасників радикальних організацій і не перебував у базі даних російських спецслужб як учасник незаконних збройних формувань.

 

За фактом стрілянини порушено кримінальну справу за двома статтями: про вбивство і замах на життя співробітників правоохоронних органів. Про це повідомили в місцевому управлінні Слідчого комітету Росії.

19.02.2018