Депутати відмовились викуповувати ЛАЗ.

 

Львівські депутати вилучили із порядку денного сесії питання про викуп ЛАЗу у його теперішнього власника — російського бізнесмена Ігоря Чуркіна.

 

Ухвалою пропонували визнати за доцільне відновлення роботи Львівського автобусного заводу, надати згоду на придбання об`єктів, що входили до цілісного майнового комплексу Львівського автобусного заводу, розробити план створення та реалізації інвестиційного проекту «Львів ЛАЗ».

 

Раніше проти такого наміру ЛМР виступив голова ЛОДА Олег Синютка, який заявив, що викупити завод – це «забрати гроші з кишень містян і заплатити російським аферистам». На його думку, краще докласти зусиль, аби повернути завод державі.

 

Нагадаємо, фірма «Оптимум-Фактор», що належить дружині Ігоря Чуркіна, вимагає від Львова 20 млн грн за автобуси до Євро-2012. Проте міськрада відмовилась погасити борг через те, що завод також залишився в боргах перед своїми працівниками.

 

Відтак на автобуси комунального АТП-1 було накладено арешт. Та міська рада учора звернулась до виконавчої служби, аби арешт зняли, адже транспорт належить не підприємству, а громаді міста.

15.02.2018