Міськрада ухвалила рішення «про червоно-чорний прапор».

 

Сьогодні, 15 лютого, депутати Львівської міськради ухвалили рішення «Про використання червоно-чорного прапора національно-визвольної боротьби українського народу на території м. Львова». За відповідне рішення проголосували 44 депутати ЛМР.

 

Зазначимо, депутати проголосували за ухвалу, запропоновану чиновниками ЛМР і зареєстровану учора. Натомість альтернативної ухвали, запропонованої раніше фракцією ВО «Свобода», депутати не підтримали. У ній ішлося про те, аби червоно-чорний прапор піднімати поряд з державним. Натомість в ухвалі чиновників зазначено, що державний прапор є єдиним, що вивішуватимуть на визначені місця.

 

«Віддаючи шану героям різних етапів національно-визвольних змагань за незалежність України, рекомендувати під час проведення відповідних урочистих та пам’ятних заходів використання на території Львова символіки ЗСУ, добровольчих батальйонів та історичної символіки, зокрема червоно-чорного прапора Організації українських націоналістів, символів Української повстанської армії, Української військової організації, Українських січових стрільців, символіки українських військово-спортивних товариств, козацької символіки», – зазначено в ухваленому документі.

 

У документі ідеться про 29 дат, коли може використовуватись ця символіка.


 

Фракція ВО «Свобода» після голосування вимагала продовжити обговорення, проте депутати перейшли до розгляду інших питань. Міський голова Андрій Садовий нагадав "свободівцям" про домовленості, яких булодосягнуто під час наради керівників фракцій, і закликав "бути чоловіками і тримати слово".

 

15.02.2018