НАБУ офіційно підтвердило затримання Труханова та його заступника.

 

Національне антикорупційне бюро України офіційно підтвердило факт затримання міського голови Одеси Геннадія Труханова та його заступника Павла Вугельмана у київському аеропорту "Бориспіль".

 

Про це йдеться у повідомленні на офіційній сторінці НАБУ.

 

"Наразі з усіма підозрюваними виконують слідчі та процесуальні дії, а також вирішується питання про обрання запобіжних заходів", – поінформували в бюро.

 

Посадовців підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем).

 

Напередодні детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, зокрема і чинному меру, у вчиненні злочину.

 

Згідно з версією слідства, ці особи можуть бути причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси.

 

"У вересні 2016 року мерія Одеси придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу ДП «Завод "Краян"», за 185 млн грн у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, за 11,5 млн грн. Отримані від мерії 185 млн грн фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності, керівник якої наразі перебуває в зоні АТО", – поінформували в бюро.

 

14.02.2018