Скандальний директор "Укроборонпрому" звільнився.

 

Президент України Петро Порошенко звільнив з посади директора державного концерну "Укроборонпром" Романа Романова.

 

Про це йдеться в указі №№26/2018, датованому 12 лютого.

 

Причини звільнення в указі не вказано.

 

Водночас, сам Роман Романов поширив свою заяву через прес-службу "Укроборонпрому", в котрій ствердив, що вирішив звільнитися з оборонного концерну досить давно і подав Президентові заяву про звільнення ще минулого року.

 

Романов пишається своїми досягненнями в "Укроборонпромі". "Ми перемогли. Ми – це 80 тисяч працівників "Укроборонпрому", які перетворили найбільше об‘єднання оборонної промисловості України в ефективний механізм, який у найстрашніші часи дав нашим захисникам зброю, яка допомогла їм врятувати країну", – прокоментував екс-директор.

 

Колишній очільник "Укроборонрому" також згадав, "як лише 3,5 роки тому запускали вже майже мертві оборонні підприємства та лагодили понівечену у боях техніку безпосередньо в зоні АТО". Пан Роман також пишається розривом зв'язків із військово-промисловим комплексом Росії.

 

Нагадаємо, що на відставці Романа Романова тривалий час наполягав прем'єр-міністр Володимир Гройсман, котрий мав кілька конфліктів із керівництвом "Укроборонпрому". Роботою державного концерну також були невдоволені Сполучені Штати Америки, вважаючи його діяльність корупційною.

 

13.02.2018