Під Москвою розбився пасажирський літак.

Внаслідок авіакатастрофи загинула 71 людина.

 

 

Пасажирський літак «Саратовских авіаліній» Ан-148 зазнав аварії після вильоту з московського летовища «Домодєдово». Літак прямував до міста Орська. Про це подає російська «Новая газета», покликаючись на джерела в Міністерстві надзвичайних ситуацій РФ.

 

За словами очевидців, пасажирський літак «Саратовских авіаліній» Ан-148 загорівся у повітрі й упав. «Імовірно, літак розбився в районі села Аргунове. Шансів вижити у членів екіпажу і пасажирів не було», – повідомило джерело видання. На облавку літака перебувала 71 особа – 65 пасажирів і шість членів екіпажу.

 

На місце аварії літака виїхали загони МНС Росії. Шлях до уламків літака був утруднений через снігопад, рятувальникам доводилося йти до місця падіння пішки. Також на місце події виїхали сім бригад медиків, повідомила прес-служба міністерства охорони здоров'я Московської області.

 

За фактом падіння літака Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу про порушення правил експлуатації повітряного транспорту. При цьому причина аварії поки що офіційно не названа.

 

Інформаційний портал «Лента.ru» з покликом на джерело у правоохоронних органах Росії, повідомив, що неподалік від місця падіння літака Ан-148 у Підмосков'ї знайшли уламки ще одного повітряного судна – гелікоптера, який належав «Пошті Росії». Існує припущення, що аварія стала наслідком зіткнення обох повітряних суден.

11.02.2018