Люди найчастіше скаржаться в НАБУ на суддів та поліцію.

 

Містяни скаржаться в НАБУ на суди та поліцію, розповів директор Львівського теруправління Тарас Лопушанський, передає Гал-Інфо.

 

Так, 21% скарг, що надходять в Управління, стосуються неправомірних дій представників судової влади. Ще 17% – це скарги на діяльність правоохоронних органів, 12% – на органи місцевого самоврядування, 9% – на органи виконавчої влади.

 

Найменше заяв Львівське теруправління отримує щодо діяльності державних і комунальних підприємств (6%), органів Державної фіскальної служби (4%) та нардепів (1%).

 

За даними Львівського теруправління, заявники найчастіше скаржаться на незаконні рішення, дії чи бездіяльність органів державної влади та місцевого самоврядування у різних сферах; отримання або вимагання неправомірної вигоди держслужбовцями; на незаконні рішення та бездіяльність правоохоронців; постановлення суддями завідомо неправосудних рішень та декларування недостовірної інформації чи незаконне збагачення.

 

30% скарг, що надходять до Львівського управління НАБУ, не містять даних про корупційні злочини або не підслідні цьому органові. У зв’язку з цим, директор місцевого теруправління Тарас Лопушанський пояснив, які справи належать до компетенції цього органу:

 

«Громадяни України дуже часто звертаються до Нацбюро не за нашою компетенцією. Нам підслідні 13 статтей Кримінального кодексу України. Злочини мають бути вчинені вищими посадовими особами держави – це посадовці категорії А, судді всіх рівнів, депутати Верховної Ради та обласних рад, мери міст, керівництво Національного банку України, центральних органів виконавчої влади та міністерств. Нам також може бути підслідна особа, якщо вона вчинила один із тих 13-ти злочинів і сума завданих збитків становить понад 500 прожиткових мінімумів. Тоді не має значення, яка в нього посада», – пояснив Тарас Лопушанський.

 

Він додав, що, за словами самих громадян, вони звертаються до НАБУ, оскільки довіряють цьому органові найбільше. Тарас Лопушанський також запевнив, що будь-яке звернення, що надходить до Нацбюро, не залишається без уваги.

 

«Ми розглядаємо всі звернення, даємо їм правову оцінку; і якщо вони не стосуються нашої компетенції, то скеровуємо їх до компетентного органу. Він зобов’язаний розглянути звернення і повідомити громадянам про ухвалене рішення», – підсумував директор Львівського теруправління НАБУ.

09.02.2018