Міськрада хоче викупити ЛАЗ.

 

На сесію Львівської міської ради, що відбудеться 15 лютого, буде винесене питання про купівлю майна колишнього Львівського автобусного заводу, передає ЛП.

 

Депутати мають погодити визнання доцільним відновлення роботи Львівського автобусного заводу і надати згоду на такий план дій для департаменту економічного розвитку:

 

– план створення та реалізації інвестиційного проекту «Львів ЛАЗ»;

– визначення меж ділянки, переліку виробничих та інших приміщень;

– інвентаризація інших наявних на території активів;

– порядок викупу, вилучення у власників чи розпорядників активів суб’єктів господарювання на території Львівського автобусного заводу у Львові.

 

Усього місто планує викупити 240 об’єктів майна ЛАЗу.

 

Ще 2015 року у Верховній Раді України був зареєстрований зконопроект «Про націоналізацію майна товариства з обмеженою відповідальністю "Львівські автобусні заводи"». Зараз проект закону перебуває на розгляді у комітеті ВРУ з питань економічної політики. Законопроектом передбачається примусове відчуження об’єктів права приватної власності на користь держави (націоналізація майна) ТзОВ «Львівські автобусні заводи» з мотивів суспільної необхідності – розбудови вітчизняного машинобудування.

 

ЛАЗ припинив своє функціонування у жовтні 2014 року.

 

Як повідомляв Z, місто боргує ЛАЗу близько 20 млн грн за автобуси до "Євро-2012", проте не поспішає їх повертати з кількох причин: сам завод досі не погасив заборгованість зі заробітної плати перед працівниками, а фірма, що набула право отримати гроші, належить дружині колишнього власника підприємства, росіянина Ігоря Чуркіна.

 

Своєю чергою, голова ЛОДА Олег Синютка створив комісію, що проведе правовий аналіз ухвал ЛМР щодо заводу.

09.02.2018