У Синютки звинувачують чиновників Садового в порушенні норм під час будівництва дамби в Грибовичах.

 

На дамбі для стримування інфільтратів на Грибовицькому сміттєзвалищі поблизу Львова з’явилися тріщини. Є загроза, що її може прорвати у будь-який момент, повідомив директор департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Руслан Гречаник під час засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС, передає ЗіК.

 

Він розповів, що за рішенням попереднього засідання комісії ТЕБ і НС створено робочу групу для обстеження дамби інфільтратів-накопичувачів ЛКП «Збиранка». Комісія 2 і 5 лютого обстежила територію сміттєзвалища.

 

«Встановлено, що стан дамби, яка вже збудована на 85%, швидше за все, не відповідає чинним будівельним нормам. Чітко видно відшаровування кромки дамби, тріщини, просочування інфільтрату і те, що дамба збудована без дисперсних матеріалів. Складено відповідний акт, який передано в обласну комісію ТЕБ і НС. Інфільтрати протікають», – повідомив Руслан Гречаник.

 

Сьогодні комісія ТЕБ і НС вирішила провести додаткове обстеження – з ДАБІ й із залученням фахівців технічного нагляду. При виявленні порушень голова ЛОДА Олег Синютка доручив скерувати всі матеріали в правоохоронні органи.

 

Руслан Гречаник стверджує, що робочого проекту, за яким будували дамбу, в ЛОДА не бачили.

 

Додаткова перевірка дамби триватиме близько місяця.

 

Водночас заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак заявляє, що проект будівництва дамби презентували у ЛОДА, він пройшов державну експертизу в Києві. Бюджет будівництва становить 12 млн, наразі використано 8-9 млн грн і виконано 85% робіт, дамба відстоюється під час зимового періоду.

 

«Висновки роблять посадовці, хоча це має бути експертиза будівельних і ліцензованих організацій – є тріщини на дамбі чи немає. Коли посадовці роблять такі висновки, мене це дивує, нехай замовлять експертизу. Хтось має це оплатити», – заявив він.

06.02.2018