Суд постановив заарештувати екс-голову Адміністрації морпортів.

 

Слідчий суддя Солом’янського суду Києва призначив екс-голові ДП "Адміністрація морських портів України" Андрію Амеліну, затриманому напередодні за підозрою у розкраданні коштів, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави розміром у 12 млн грн.

 

Про це йдеться у повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

 

Директору ТОВ "Техморгідрострой Миколаїв", згідно з ухвалою суду, призначено тримання під вартою з альтернативою внесення застави розміром у 1 млн 999 тис. грн.

 

Як ідеться у повідомленні Національного антикорупційного бюро України, 29-30 січня 2018 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру у заволодінні понад 247 млн грн ДП "Адміністрація морських портів України" восьми особам. Серед них: екс-голова ДП "АМПУ" (2014-2017 рр); екс-перший заступник голови ДП "АМПУ" (2015-2017 рр); екс-начальник відділу закупівель ДП "АМПУ" (2015-2018 рр); екс-заступник голови ДП "АМПУ" з фінансів (2015-2016 рр); заступник начальника Одеського філіалу ДП "АМПУ" (чинний); директор ТОВ; бенефіціар ТОВ; представник нерезидента (підприємства-учасника злочину).

 

Згідно з версією слідства, посадові особи ДП "АМПУ" у змові з приватними особами у 2015-2016 роках реалізували схему з розкрадання коштів при державних закупівлях послуг із днопоглиблення підхідних каналів і акваторій Бердянського та Маріупольського морських портів. Зокрема, йдеться про вчинення антиконкурентних дій з метою забезпечення перемоги заздалегідь визначеного учасника конкурсних торгів, а також подальшого завищення вартості виконаних ним робіт.

 

Внаслідок цього державі в особі ДП "АМПУ" завдали збитків на 247 млн грн, що підтверджено висновком судово-економічної експертизи та іншими матеріалами кримінального провадження.

 

01.02.2018