Україна вилучила п'ять країн зі списку офшорів.

 

Кабінет Міністрів України вилучив Естонію, Латвію, Грузію, Угорщину і Мальту із переліку держав, операції з резидентами яких визнано контрольованими для цілей трансфертного ціноутворення.

 

Таке рішення ухвалили на засіданні уряду в середу, повідомляє УНІАН.

 

"Ми постійно моніторимо податкові системи інших країн і формуємо списки вимог до українських компаній, які працюють з цими країнами, щоб вони звітували про свій прибуток. Нещодавно було ухвалене рішення про розширення цього списку, туди ввійшли Естонія, Латвія, Грузія, і наші партнери були схвильовані з цього приводу", – зазначив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

 

Він нагадав, що обговорив це питання з прем'єр-міністром Естонії. "Ми сьогодні ухвалюємо рішення про скасування цих вимог для Естонії, Латвії, Грузії, Угорщини", – сказав прем'єр.

 

На пропозицію міністра фінансів Олександра Данилюка зі списку також вилучили Мальту.

 

Данилюк анонсував проведення додаткових консультацій із міжнародними партнерами. "У деяких країнах є норми, за допомогою яких з України можуть виводити гроші за нульовою ставкою. Це нас хвилює, бо відбувається витік грошей з країни. Тому ми зараз проведемо консультації", – сказав міністр.

 

Нагадаємо, наприкінці 2017 року Кабінет Міністрів розширив перелік держав, операції з резидентами яких визнають контрольованими для цілей трансфертного ціноутворення. До переліку держав додано такі країни: Гваделупа, Гватемала, Французька Гвіана, Співдружність Домінікани, Домініканська Республіка, Естонія, Іран, Куба, Лаос, Латвія, Ліван, Маврикій, Мальта, Марокко, Монако, ОАЕ, Сінгапур, Грузія і Угорщина. Латвія та Естонія закликали Україну переглянути своє рішення.

 

31.01.2018