Відбулися перші випробування української крилатої ракети.

 

У вівторок відбулися перші льотні випробування нової ракетної техніки – української крилатої ракети наземного базування.

 

Про це повідомила прес-служба Ради національної безпеки і оборони України.

 

Зі слів секретаря РНБО Олександра Турчинова, ракета здатна точно уражати наземні та морські цілі.

 

"Під час випробувань, які відбулись успішно, перевіряли льотні характеристики та роботу систем ракети", – прокоментував Турчинов.

 

Секретар Радбезу поінформував, що ракета є цілковито розробкою конструкторів державного підприємства "ДержККБ «Луч»" у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами ОПК України.  РНБО, координуючи національну ракетну програму, поставила завдання "розробити комплекси крилатих ракет не тільки наземного, а й морського та повітряного базування".

 

"Дальність дії наших крилатих ракет та їхнє бойове спорядження не суперечать підписаним Україною міжнародним угодам для такого виду зброї", – сказав Турчинов.

 

"Для України це дуже важлива подія, тому що після тотального роззброєння української армії відповідно до Будапештського меморандуму на озброєнні Збройних сил України не залишилося жодної крилатої ракети", – нагадав секретар РНБО.

 

"Сьогоднішніми випробуваннями ми відкрили новий етап ракетної програми, згідно з котрим наші Збройні сили мусять отримати потужні високоефективні крилаті ракети, здатні на великій відстані точно вражати ворожі цілі", – сказав Турчинов, підсумувавши, що ракетні комплекси такого класу "є важливим фактором стримування агресора".

 

30.01.2018