Працівники обласних радіо і телебачення поскаржилися депутатам на реформу.

 

Сьогодні, 25 січня, під час засідання сесії Львівської міської ради до депутатів звернулися керівники обласного радіо та телебачення, що мають бути перетворені з державних у суспільні, і заявили про фактичне знищення регіонального телерадіомовника, передає ЗіК.

 

«Це не реформа – це ліквідація. З 1 січня ліквідовано всі програми радіо: культурно-мистецькі, музичні, передачу про воїнів АТО;, тобто ліквідовані всі програми, які були до цього часу», – повідомила директор обласного радіо Мирослава Лубкович.

 

Натомість директор обласного телебачення Оксана Клим зазначила, що в рамках реформи їм дозволили залишити лише три програми: ранкову, випуск новин та розмовну «Тему дня».

 

«Натомість глядачеві пропонують або архівні записи, або секонд-хенд з ЮА Першого. Під скорочення підпало понад 70% працівників філії. Як знущання була пропозиція роботи в Києві з посадовим окладом 4 тис. грн», – розповіла Оксана Клим.

 

Як йдеться у заяві колективу, такою реформою утискають право мешканців на регіонального телерадіомовника.

 

У рамках перетворення із державного у суспільне телебачення у львівській філії НСТУ скоротять понад дві третини працівників – із 311-ти штатних посад до квітня 2018 року залишиться 96. Такі дії у правлінні НСТУ пояснюють реформою роздутої регіональної структури та недофінансуванням суспільного.

 

Зранку на Високому замку відбувся мітинг на підтримку журналістів проти реформи Зураба Аласанії.

25.01.2018