Лаґард закликала Порошенка пришвидшити реформи.

 

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард закликала Президента України Петра Порошенка пришвидшити темп реформ і не втратити нагоди скористатися зі сприятливих зовнішніх обставин.

 

Про це Лаґард сказала на зустрічі з Порошенком у швейцарському Давосі на полях Всесвітнього економічного форуму, повідомляє прес-служба МВФ.

 

"Зустріч із Президентом Порошенком та його командою була дуже доброю і конструктивною. Ми обговорили недавні економічні зрушення й ініціативи щодо України, як і імплементацію заходів, котрі відкриють шлях для виконання теперішньої програми МВФ", – прокоментувала Лаґард.

 

"Я підтвердила, що МВФ готовий продовжувати підтримувати Україну разом з іншими міжнародними партнерами в її реформаторських зусиллях. Я також підкреслила, що Україні слід скористатися теперішнім сприятливим зовнішнім середовищем для пришвидшення реформ і переходу до сталого зростання, котре є конче потрібним для поліпшення життєвого рівня населення", – наголосила розпорядник МВФ.

 

Пані Лаґард також привітала внесення до Верховної Ради подання на призначення голови Національного банку (йдеться про Якова Смолія).

 

Президент України Петро Порошенко подякував Міжнародному валютному фонду "за дуже потужний сигнал на підтримку України". 

 

"Для нас дуже важливо продовжувати співпрацю з МВФ зараз, у 2018 році. Оскільки це не лише довіра міжнародних фінансових організацій, пов’язаних з макрофінансовою допомогою від ЄС, співпрацею зі Світовим банком, а й довіра інвесторів»", – цитує прес-служба АП.

 

Порошенко також подякував Крістін Лаґард за ефективну співпрацю в останній час. "Я дуже задоволений останнім півріччям, коли ми запровадили багато реформ. І сьогодні ми домовилися продовжити ефективну співпрацю в різних сферах та виконати все, про що ми домовилися сьогодні і в минулому", – наголосив голова держави.

 

25.01.2018