Анґела Меркель закликала країни ЄУ бути згуртованішими.

Також бундесканцлерка Німеччини, виступаючи на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, застерегла від національного протекціонізму.

 

 

За словами пані Меркель, країни – члени Європейської Унії повинні тісніше співпрацювати в царині зовнішньої політики. «Ми вважаємо, що розрізненість далеко нас не заведе. Ми вважаємо, що ми маємо співпрацювати, що протекціонізм не є правильною відповіддю. Ми повинні більшою мірою брати свою долю у власні руки», – цитує її слова, сказані у середу, 24 січня, під час давоського форуму, радіо Deutsche Welle.

 

За словами керівниці німецького уряду, це необхідно передусім тому, що більшість глобальних конфліктів відбувається «перед нашими дверима». У той же час Анґела Меркель зазначила, що минулого року після тривалого часу сторони дійшли згоди щодо спільної європейської оборонної політики.

 

Меркель також наполягла на необхідності більшої узгодженості всередині Унії з огляду на жорстку міжнародну конкуренцію. «Ми повинні передусім розвивати економічну міць», – наголосила вона. Так, за словами бундесканцлерки, слід оперативно завершити формування цифрового внутрішнього ринку, оскільки США та Китай швидко просуваються вперед. «Окрім того, необхідна спільна політика щодо таких міжнародних гравців, як Росія, США, Китай та Індія», – додала вона. Меркель заявила також про необхідність реформ у ЄУ та Єврозоні.

 

Під час виступу Меркель запевнила, що Німеччина, попри затягнуте формування уряду, і надалі залишатиметься потужною силою для вирішення конфліктів. «Німеччина хоче бути країною, яка й надалі робитиме свій внесок, щоби спільними зусиллями вирішувати у світі проблеми майбутнього», – наголосила вона.

24.01.2018