Голова Сторожинецької РДА назвав скандал із мапою "бурею в шклянці".

 

Управління Служби безпеки України у Чернівецькій області відкрило кримінальне провадження щодо організаторів урочистостей з нагоди Дня Соборності України, які відбулися 22 січня у приміщенні Сторожинецького будинку культури, під час яких на сцені повісили мапу України без Криму.

 

Про це йдеться у повідомленні управління СБУ Буковини.

 

"Оскільки в діях організаторів заходу вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.110 КК України, управлінням Служби безпеки України в Чернівецькій області 23 січня зареєстровано відповідне кримінальне провадження. Триває досудове слідство", – зазначили у прес-службі.

 

Водночас у Сторожинецькій районній адміністрації цей інцидент назвали "бурею в стакані".

 

"Інциденту немає, це буря у стакані води, я бачу там (на мапі, – Z) Крим, це не є для мене питання дискусії. Те зображення є символічним, Сторожинець – багатонаціональний район, в нас ніколи не було сепаратизму, в нас потужний патріотичний район, але якщо хтось хоче очорнити наш район, я вважаю, що це велика ганьба звинувачувати наш потужний район у такому, і висловлюю жаль, що з`явилась така новина у центральних ЗМІ. Розхитувати ситуацію неприпустимо", – сказав голова Сторожинецької РДА Ярослав Бартош, згідно з повідомленням УНІАН.

 

23.01.2018