Запрацював перший супермаркет без кас і продавців.

Його в понеділок, 22 січня, в американському місті Сіетлі відкрила компанія Amazon.

 

 

Входячи в магазин Amazon Go, покупці проходять через рамку, схожу на турнікет в метро, ​​і прикладають до валідатора свій смартфон, на якому завантажено відповідний додаток. Потім вони можуть складати товари з полиць у свої кошики. Сенсори, розташовані на полицях, відразу ж додають ціну взятого товару до загальної вартості закупів – або ж скидають її, якщо покупець кладе товар назад.  

 

Спілкування з живим продавцем може знадобитися лише в разі придбання алкоголю, щоби засвідчити, що покупець досягнув належного віку – повідомила інформаційна аґенція Reuters.

 

Цей магазин відкрився ще в грудні 2016 року, але спершу працював винятково для працівників розташованого в Сіетлі офісу інтернет-велетня Amazon. Упродовж року вони тестували нову схему закупів.

 

Спершу передбачалося, що для широкої публіки крамниця відчинить двері значно раніше – десь у першій половині 2017 року. Проте несподівано виникли проблеми, оскільки сенсори спочатку не могли розрізняти покупців, приблизно схожих за комплекцією, а також збивалися, коли діти починали перекладати товари на полицях з місця на місце.

 

Найбільший у світі онлайновий продавец Amazon придбав торік за 13,7 млрд доларів мережу супермаркетів Whole Foods Market. Ймовірно, що саме в них і буде влаштовано безкасову торгівлю продуктами, хоча компанія не поспішає повідомляти про такі свої плани.

22.01.2018