На Водохреще зануритись можна буде лише у 4 водоймах.

 

У Львові визначили 4 водні об’єкти, обладнані відповідними засобами, де на свято Водохреща можна буде зануритись у воду. На решті ж водойм купання є суворо забороненим, інформує прес-служба Львівської міськради.

 

Усіх львів’ян та гостей міста просять дотримуватися заходів безпеки під час купання, а також застерігають не пірнати у не відведених для цього водоймах.

 

«У Львові нараховують більш як сотню водних об’єктів, і головна проблема – те, що вода у них не відповідає санітарним нормам, через що не можна купатися. Але, знаючи добрі традиції українського народу, конкретно львів’ян, гостей Львова, є облаштовано чотири водні об’єкти, які повністю відповідають нормам, проведені відповідні розрахунки, там будуть медики, будуть місця, де людина може зігрітися», – розповіли в ЛМР.

 

Перед тим, як пірнати у воду, потрібно звернутися до лікаря, чи немає протипоказань, наголошують в управлінні надзвичайних ситуацій і просять містян дотримуватися елементарних правил та етикету, а також – інстинкту самозбереження.

 

Проведення святкових заходів передбачено на таких водних об’єктах: озеро «Горіховий гай», вул. Володимира Великого, 16; озеро «Погулянка», вул. Вахнянина; м. Винники, водойма на вул. Шевченка; смт Брюховичі, озеро №1, вул. Курортна.

 

На інших водоймах у Львові встановлять знаки, що купання є забороненим.

 

17.01.2018