Місто попросить вакцину проти кору у сусідів.

 

Начальник управління охорони здоров’я Івано-Франківського міськвиконкому Марія Бойко розповіла, що за 2 тижні в місті зареєстровано 49 випадків захворювання на кір, з них – 17 дітей зі школи в Опришівцях, передає ГК.

 

«Зважаючи на такий стрімкий спалах, ми можемо припустити, що  зараження відбулося перед Новим роком і в перший тиждень нового року. Тому вирішили в школах продовжити канікули. Загалом в нас під наглядом є 87 осіб. З них 65 осіб – до 17 років. Станом на понеділок в інфекційній лікарні перебувало 9 осіб. Говорити про те, що в школах є спалахи, не можна. Крім, звісно, школи №6 в Опришівцях», – розповіла Марія Бойко.

 

Також вона зазначила, що відстежити всю кількість хворих неможливо, оскільки частина хворих звертається напряму до інфекційної лікарні.

 

«Вчора був просто ажіотаж в кабінеті щеплень. Батьки вимагають зробити щеплення своїм дітям. Зараз в області є всього 7 тисяч доз вакцини. В місті є 600 доз, але ще 500 є в резерві, і їх незабаром передадуть. Тому звернулися в інші області. До 17 років щеплення безкоштовне», – пояснила Марія Бойко.

 

«Виберіть когось з чиновників, двох-трьох, і вколіть їм показово ту вакцину, бо зараз є чутки, що в неї закінчується термін, і тому зараз такий ажіотаж», – додав міський голова Руслан Марцінків.

16.01.2018