Білоруських туристів оштрафували на 2,5 тис. за «георгіївську стрічку».

 

Учора, 10 січня, поблизу курорту «Буковель» на Яремчанщині в Івано-Франківській області депутат обласної ради Андрій Марійчин з ветеранами АТО затримали білоруських туристів із «георгіївськими стрічками», передає Курс.

 

Туристи прикріпили стрічку на лобове скло автомобіля, прохання Андрія Марійчина зняти її – проігнорували. Депутат зняв номери з автомобіля, щоби порушники не втекли, і викликав поліцію та друзів – ветеранів АТО. Поліцейським довелося пояснювати, що георгіївська стрічка в Україні законодавчо заборонена з червня 2017 року і за її використання передбачено штраф від 50-ти до 150-ти неоподатковуваних мінімумів.

 

За постановою поліції, суддя Яремчанського міського суду Андрій Іванов ухвалив рішення про максимальний штраф для порушників – 2550 грн (150 неоподатковуваних мінімумумів). 

 

«До приїзду поліції хвилин за 5 приїхали наші хлопці-атовці, чоловік 20, так що білоруси запам'ятають надовго, яку символіку тут можна використовувати. А суд і поліція – то для них вже було як помилування. Але суддя дуже добре їм все роз'яснив, хоч я спочатку переживав, бо сам він з Луганська», – зазначив Андрій Марійчин.

11.01.2018