Турчинов позбиткувався з Путіна через обстріл російської бази в Сирії.

 

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов заявив, що обстріл російської бази в Сирії 31 грудня зводить пропагандистський наратив Росії про "сирійську перемогу" на ганебний фарс.

 

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

 

Зі слів Турчинова, 31 грудня російські війська у Сирії зазнали найбільших втрат за весь час проведення воєнної операції – на російській авіабазі в Хмеймімі знищено щонайменше чотири бомбардувальники Су-24, два винищувачі Су-35С, військово-транспортний літак Ан-72 та склад боєприпасів. "Цього ж дня під час виконання бойового завдання був знищений російський гелікоптер Мі-24", – сказав секретар Радбезу, додавши, що російському Генштабу та Міністерству оборони не вдалося приховати такі масштабні втрати.

 

"Путінська пропагандистська заява про перемогу російських військових у Сирії, з якої він почав свою четверту президентську виборчу кампанію, перетворилася на ганебний фарс, а військовий парад, який він приймав на сирійській землі, – на похоронну процесію", – відрубав Олександр Валентинович.

 

04.01.2018