Суддя Лінник зважився на зустріч із активістами через "умовний" вирок Крисіну.

 

Суддя Шевченківського суду Києва Олег Лінник заявив, що вважає справедливим свій вирок щодо умовного покарання ватажка "тітушків" Юрія Крисіна, причетного до нападу на журналіста В’ячеслава Веремія (В'ячеслав після того нападу помер).

 

Про це Лінник заявив під час зустрічі з активістами у четвер вранці, повідомляє "Громадське".

 

"Так, на мою думку, це рішення абсолютно справедливе", – сказав Лінник.

 

Нагадаємо, 22 грудня суддя визнав Юрія Крисіна винним у хуліганстві та завданні легких тілесних ушкоджень Веремію. Його засудили до двох років умовного покарання.

 

Крисіна зафіксували на відеокамеру, коли той в ніч на 19 лютого 2014 року добивав палицею вже пораненого журналіста В’ячеслава Веремія. На суді він підтвердив, що бив журналіста. Водночас суд не встановив, що смертельні ушкодження завдав саме Крисін.

 

"Про те, що Крисін збирав людей, в обвинуваченні не зазначено. Я не можу вийти за межі пред’явленого обвинувачення. Це він у своїх показаннях казав, що організовував і збирав людей. Але в обвинуваченні цього нема. Також нема і статті про умисне вбивство або замах на умисне вбивство. В обвинуваченні було лише про хуліганство і легкі тілесні", – виправдовувався суддя Лінник.

 

Ініціаторами зустрічі з суддею виступили народний депутат Ігор Луценко та активісти націоналістичної організації "С14". Напередодні вони прийшли до Шевченківського суду зустрітися з Лінником – той відмовився з ними розмовляти, покликавшись на власну зайнятість, натомість передав через секретарку пропозицію зустрітися в четвер уранці.

 

"С14" пише про ранкову зустріч:

 

"Чи вважаєте Ви рішення законним і справедливим? – Абсолютно.

Чому Ви вподобали у соцмережах антиукраїнські дописи Антимайдану? (ставилося двічі, вперше не відповів) – Я не пам'ятаю.

Яка Ваша позиція щодо України? – Якщо я з Макіївки, то це нічого не значить! Не треба тут".

 

28.12.2017