Вбивства на Майдані: суд дав ватажку "тітушків" умовний термін.

 

Шевченківський суд Києва відпустив під умовний термін ватажка "тітушків" Юрія Крисіна, котрий брав участь у колективному побитті журналіста газети "Вєсті" В'ячеслава Веремія 18 лютого 2014 року в вечір розгону наметового містечка Революції гідності, після чого Веремій загинув у лікарні. Суддя Олег Линник присудив Крисіну 4 роки умовного ув'язнення з випробувальним терміном 2 роки.

 

Про це повідомляє видання Тексти.org.ua.

 

 

Суд визнав Крисіна винним у хуліганстві, водночас через наявність малих дітей на утриманні та буцімто активне сприяння розслідуванню ухвалив рішення не садити його за ґрати.

 

Учасник незаконних бойових загонів, котрі мордували активістів у часи Майдану, визнав свою провину в побитті, але його версія – що він бив Веремія вже після того, як у нього вистрелив інший представник банди, на прізвище Алієв. Згідно з висновком експертизи, В'ячеслав загинув унаслідок втрати крові після пострілу. Натомість відео з камер спостереження свідчить про те, що ударів завдавали вже після поранення Веремія зі зброї.

 

У своїх показах Крисін визнав, що його залучив до "тітушкування" такий собі Саркісян на прізвисько "Армен Горловський". Юрій зізнався, що він привів на акції кілька десятків людей, а ще підтвердив, що в нього було власне охоронне агентство.

 

18 лютого 2014 року увечері журналіст провладної газети "Вєсті" В'ячеслав Веремій повертався з Майдану у таксі. Неподалік від верхнього виїзду з площі, на Великій Житомирській, машину примусово зупинили, зауваживши, що Веремій веде зйомку. Журналіста витягли з авто і почали бити. 

 

Згідно з доказовою базою, зібраною слідством, Крисін брав безпосередню участь у нападі.

 

Слідчі вважають, що Юрій Крисін (відомий у кримінальних колах за прізвиськами "Криса", "Шрек", "Шкаф") є однією з ключових фігур у ієрархії "тітушків", які займалися нападами, викраденнями, катуваннями та вбивствами під час Майдану.

 

Судові засідання у цій справі відбувались у закритому режимі, через начебто загрозу життю Крисіну, якому буцімто погрожували. Через це підсудному навіть надавали державну охорону.

 

Перебуваючи "під охороною", Юрій Крисін устряв у кілька кримінальних "розбірок". Згідно з інформацією слідства, він брав участь у нападі на автозаправку у Києві і стріляв з травматичного пістолета.

 

Згідно з неофіційною інформацією, мешканець Горлівки Джалал Алієв, котрий завдав смертельного пострілу Веремієві, загинув під час боїв на Донбасі. Формально він досі перебуває в розшуку.

 

22.12.2017