Заблукалого дорогою на Хом’як чоловіка знайшли мертвим.

 

23 грудня ввечері до рятувальників у Івано-Франківській області надійшло повідомлення про те, що під час сходження на гору Хом’як (1542 м) у Яремчанському районі заблукав 35-річний мешканець Івано-Франківська.

 

Чоловік, незважаючи на настання темної пори доби, вирішив самостійно піднятися на вершину гори, інформують в управлінні з питань цивільного захисту ІФ ОДА.

 

О 18:45 для проведення пошуково-рятувальних робіт направлено п’ятьох рятувальників та одну одиницю техніки.

 

Рятувальники спільно з родичами та товаришем зниклого в складі двох пошукових груп обстежили підніжжя гори Хом’як зі боку г. Женець, пройшлися по маршруту руху туристів від с. Поляниця до вершини гори Хом’як та в подальшому здійснили спуск з вершини в напрямку полонини Баранина, обстежили прилеглі лісові галявини, масиви вниз по серпантину. Чоловіка не знайшли. Зв'язок з ним був відсутній.

 

Сьогодні ж, 25 грудня, в управлінні з питань цивільного захисту ІФ ОДА повідомили, що вчора о 16 год. в місцевому потічку с. Поляниця в районі гори Хом’як, Яремчанської МР, виявлено тіло туриста.

 

О 18:30 гірські рятувальники за допомогою нош транспортували тіло до автомобіля на відстані близько 1 км та передали працівникам поліції.

 

Причину смерті встановлюють.

25.12.2017