Порошенко: Україна отримає американську зброю спокійно, без галасу.

 

Президент України Петро Порошенко назвав рішення Дональда Трампа про постачання Україні зброї "принциповим і довгоочікуваним" кроком. 

 

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, зазначивши, що "без зайвого галасу, спокійно Україна отримає летальну оборонну зброю зі США".

 

Голова держави висловив подяку за лідерство Дональда Трампа та рішучу двопартійну підтримку України.

 

"Такий крок у тандемі з посиленням санкцій проти Росії – гідна відповідь на продовження окупації української території, невиконання Москвою своїх зобов’язань та продовження накачування Донбасу важкою зброєю", – прокоментував Петро Порошенко.

 

Президент наголосив, що американська зброя в руках українських воїнів – "не для наступу, а для рішучої відсічі агресору, захисту українських воїнів та мирного населення, а також ефективної самооборони відповідно до статті 51 Статуту ООН".

 

"Це також трансатлантичне щеплення від російського вірусу агресії", – підсумував Порошенко.

 

Як писав Z, Держдепартамент повідомив, що США планують поставляти до України "оборонні засоби підвищеної сили".

 

"Підтримка США за суттю свого спрямування має суто оборонний характер; як ми вже підкреслювали, Україна є суверенною країною, що володіє правом захищати себе", – йдеться також у заяві зовнішньополітичного відомства США.

 

Сума угоди становить приблизно 47 мільйонів доларів. Передбачається, що Україні буде надано 210 протитанкових ракет і 35 пускових установок. Ймовірно, що це будуть саме ракетні комплекси Javelin, про які Київ з Вашинґтоном намагалися домовитися вже протягом трьох минулих років.

 

24.12.2017