Сміттєпереробний завод збудують на території очисних споруд.

 

Львівська міськрада планує збудувати сміттєпереробний завод поблизу очисних споруд «Львівводоканалу» на вул. Пластовій, а не на території ТЕЦ-2, як планували раніше.

 

За таке рішення сьогодні, 21 грудня, під час засідання сесії проголосували 54 депутати, передає Zaxid.net.

 

Ідеться про земельну ділянку площею 72 га на вул. Пластовій, що належить до зони ІН-2, на якій можуть бути розміщені лише інженерні мережі. Своєю ухвалою депутати дозволили відокремити від ділянки площею 72 га частину площею 6,7 га як зону В-2, що передбачена для підприємств ІІ класу шкідливості з санітарно-захисною зоною 500 метрів.

 

Іншою ухвалою, за яку проголосували 47 депутатів, міськрада затвердила «Львівводоканалу» документацію із землеустрою щодо поділу земельної ділянки площею 72 га на дві – 67 га та 6,7 га. При цьому більшу ділянку передали в постійне користування «Львівводоканалу» для обслуговування очисних споруд, а меншу ділянку передали ЛКП «Зелене місто». Після цього «Зелене місто» має виготовити технічну документацію для будівництва комплексу з перевантаження та переробки твердих побутових відходів.

 

Директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря зазначив, що будівництво сміттєпереробного заводу на території ТЕЦ-2 є ускладненим зокрема і через позицію сільської ради села Сороки-Львівські щодо права власності земельної ділянки. Зараз від ідеї будівництва заводу на території ТЕЦ-2 вирішили відмовитись.

 

«Для міста сьогодні критично важливо мати чітко визначене місце для будівництва заводу, тому вирішили це у такий спосіб», – додав Вадим Ноздря.

 

У 2018 році у Львові мають розпочати процес проектування сміттєпереробного заводу.

 

Як повідомляв Z, сьогодні, 21 грудня, Львівська обласна рада, що нині також має засідання сесії, ухвалила Стратегію управління відходами у Львівській області до 2030 року.

21.12.2017