Реєстрація на пробне ЗНО-2018 розпочнеться 9 січня.

 

Із 9 по 31 січня 2018 року в Україні триватиме реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання, розповіла директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, передає Дивись.info.

 

«Львівський центр щороку надає бонуси при реєстрації – роботи 100 перших осіб, які зареєструються на пробне з української мови, 200 – з іноземної мови і 300 – з математики будуть перевірені екзаменаторами і їм нададуть результати. Це створює ажіотаж. Реєстрація розпочнеться опівночі. Минулого року о 00:24 год. вже було зареєстровано 100 учасників з української мови. Щоправда, 300 з математики не було зареєстровано за весь час дії бонуса», – розповіла Лариса Середяк.

 

Пробний тест з української мови та літератури проводитимуть 24 березня, а 31 березня – з усіх інших предметів. В Центрі передбачають збільшення учасників пробного ЗНО завдяки студентам ВНЗ 1-2 рівнів акредитації, яким наступного року доведеться складати ЗНО з української мови.

 

«Вирішено, що пункти тестування 24 березня будуть в усіх районних центрах. 31 березня – визначені міста, де будуть відкриті пункти тестування, адже це є на основній сесії у Львові, Дрогобичі, Самборі, Стрию, Новояворівську, Червонограді, Бродах, Жовкві та Сокалі», – зазначила Лариса Середяк.

 

Пробне ЗНО є платним – 132 гривні за один іспит.

 

Разом з тим, абітурієнти можуть перевірити свої знання за допомогою безкоштовного онлайн-тренування.

 

«На нашому сайті є закладка «тренувальне онлайн-тестування». Це реальні тестові завдання за всі попередні роки. Кожного року проходить три сесії ЗНО – пробна, основна і додаткова. Із тих трьох зошитів наші методисти-предметники укладають по темах завдання, комп’ютерники роблять програму, яка би це розкидала, і кожен предмет ділиться ще на підтеми. Наприклад, українська мова на стинтаксис, орфографію, граматику. Ви вибираєте собі підтему, вам показує завдання на 20 хвилин», – пояснила Лариса Середяк.

 

Завдання одразу перевіряється – і абітурієнт може побачити свої помилки.

20.12.2017