Бюджетна комісія облради зі змінами схвалила бюджет області на наступний рік.

 

Учора, 19 грудня, бюджетна комісія Львівської обласної ради підтримала проект бюджету області на 2018 рік і запропонувала винести його на розгляд сесії, інформує прес-служба ЛОР.

 

«Прогнозований обсяг обласного бюджету за доходами в 2018 році понад 17,5 млрд грн. Це більше на 18% від 2017-го. На реалізацію обласних програм на Львівщині в 2018 році передбачається – 1,37 млрд грн», - розповів голова бюджетної комісії Олег Домчак.

 

Структура доходів обласного бюджету: соціальні субвенції – 61%, податки і збори – 22%, медична субвенція – 10%, освітня субвенція – 2%, додаткова дотація – 5%.

 

Комісія внесла низку змін до запропонованого проекту бюджету. Зокрема, депутати ухвалили рішення зменшити поточні видатки на утримання комунальних установ облради у галузях охорони здоров’я, освіти, культури, соціального захисту, спорту на загальну суму 110 млн грн, спрямувавши їх на розвиток цих сфер.

 

Також комісія проголосувала за збільшення фінансування програми «Питна вода» на 2 млн грн, програми «Розвиток лісового господарства» на 2 млн грн, виділення 2,5 млн грн для створення відділення відновного лікування в с. Великий Любінь, а також підтримала зміни до процедури погодження штатних розписів, кошторисів обласних комунальних установ.

 

Наприкінці засідання члени комісії також погодили з винесенням на розгляд сесії обласної ради проект рішення «Про затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2018 рік».

 

Засідання сесії Львівської облради відбудеться завтра, 21 грудня.

20.12.2017