У міськраді прокоментували заяви про крадіжку бруківки з вулиць міста.

 

Під час проведення ремонту доріг бруківку, яку демонтують, обліковують і передають на зберігання у ШРП Галицького району, розповіла директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Ірина Маруняк, інформує прес-служба ЛМР.

 

Для того, щоб бруківка або мозаїка була передана комусь для виконання мощення доріг чи дворів, відповідне рішення ухвалює виконавчий комітет.

 

«Незалежно від того, хто проводить ремонт дороги, – комунальне підприємство чи приватна структура, що виграла тендер, замовником робіт є або ЛКП «Львівавтодор», або районна адміністрація, або департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР. Відповідно, замовник зобов’язаний обліковувати бруківку і передавати у встановленому порядку на зберігання.

 

Коли ми проводимо ремонт доріг і демонтуємо мозаїку або бруківку, до прикладу, ЛКП «Львівавтодор», бо в основному вони проводять великі ремонтні роботи на дорогах із заміною інженерних мереж, облікують бруківку, яка демонтована, укладають угоду з ШРП і за договором зберігання передають бруківку в ШРП Галицького району», – розповіла Ірина Маруняк.

 

За її словами, зараз в ШРП Галицького району є на зберіганні бруківка і мозаїка. Бруківка є різного розміру: 758 м2 більшої бруківки і 245 м3 бруківки меншого розміру. Крім того, у ШРП  є на зберіганні 1431 м2 мозаїки.

 

Як повідомляв Z, активісти звинуватили міську владу у крадіжці бруківки зі 40 вулиць у Львові і анонсували пікетування сесії міськради у четвер, 21 грудня.

19.12.2017