Цьогоріч від отруєння в закладах громадського харчування постраждали 143 людини.

 

Цьогоріч у Львівській області зафіксували 7 спалахів гострої кишкової інфекції, в яких постраждали 143 людини, та 6 випадків ботулізму, йдеться у звіті Держпродспоживслужби Львівщини.

 

«Усі випадки ГКІ пов’язані з недотриманням санітарно-гігієнічних вимог на об’єктах громадського харчування, торгівлі та дитячих організованих колективах», – ідеться у звіті.

 

Також медики зазначають, що цього року на Львівщині побільшало отруєнь грибами.

 

«У зв’язку з тим, що 2017 рік видався грибним, що спонукало населення до їхнього масового збирання, а в подальшому до не завжди правильного приготування, зареєстровано отруєння в 23 домашніх осередках з 37 постраждалими, в тому числі 4 дітей. Померло в результаті отруєння 4 дорослих осіб.

 

Найбільше випадків отруєння реєстрували серед мешканців м. Львова – в 9 домашніх осередках; Пустомитівського району – в 4 домашніх осередках;  Буського, Миколаївського, Радехівського  районах – по 2 осередки; Кам'янка-Бузького, Жидачівського, Самбірського, Городоцького районів – по 1 осередку», – повідомили у Держпродспоживслужбі.

 

Окрім того, зареєстровано на Львівщині цього року 6 випадків ботулізму з 7-ма постраждалими. Захворілі вживали м’ясні консерви та копчений оселедець.

08.12.2017