Єврокомісія подала позов проти Угорщини, Чехії та Польщі.

Брюссель інкримінує трьом східноєвропейським країнам, що ті відмовляються брати участь в перерозподілі біженців згідно з правилами ЄУ, затвердженими в 2015 році.

 

                                                    Дімітріс Аврамопулос

 

Європейська комісія в четвер, 7 грудня, подала позов до суду Європейської Унії проти Угорщини, Чехії та Польщі – повідомило видання Die Welt. Ці країни відмовляються приймати біженців, котрі наразі перебувають у розподільчих таборах на території Італії та Греції.

 

Єврокомісар з питань внутрішніх справ і питань міграції Дімітріс Аврамопулос (Dimitris Avramopoulos) підкреслив, що він доклав усіх зусиль, щоб переконати Будапешт, Прагу та Варшаву змінити їхню позицію. «Я довго намагався переконати ці країни ЄУ, щоб вони виявили хоч трохи солідарності. На жаль, мені так і не вдалося цього зробити. На мій великий жаль, доводиться зробити наступний крок», – заявив Аврамопулос на засіданні Єврокомісії в Брюсселі.

 

Через відмову від участі в перерозподілі біженців Європейська комісія ще в червні розпочала штрафну процедуру щодо Угорщини, Польщі та Чехії. Оскільки ці заходи не привели до бажаного результату, Єврокомісії довелося звернутися зі скаргою до суду ЄУ. Європейський суд може покарати порушників грошовими штрафами і зобов'язати ці держави виконати вимоги Брюсселя.

 

Нагадаємо, що 2015 року Брюссель затвердив правила перерозподілу в європейських країнах приблизно 120 тисяч біженців, які прибули передовсім зі Сирії. Ці заходи мали розвантажити Грецію та Італію від потоку біженців.

07.12.2017