МВФ нагадав владі про зобов'язання не зазіхати на незалежність НАБУ.

 

Директорка-розпорядниця МВФ Крістін Лаґард висловила занепокоєння нападками на Національне антикоруцпійне бюро України і нагадала про те, що ґарантії незалежності НАБУ є зобов'язанням України перед МВФ.

 

Про це йдеться у заяві Лаґард, опублікованій на офіційній сторінці МВФ.

 

"Ми глибоко стурбовані недавніми подіями в Україні, котрі можуть відкинути прогрес, досягнутий у напрямку формування незалежних інституцій для боротьби з корупцією на високому рівні, включаючи Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізованну антикорупційну прокуратуру (САП)",– заявила очільниця МВФ.

 

Пані Лаґард нагадала, що "боротьба з корупцією є ключовою вимогою українського суспільства та має вирішальне значення для досягнення міцного й стабільного зростання, а також є частиною зобов'язань уряду за програмою МВФ".

 

"Ми закликаємо українську владу та парламент захистити незалежність НАБУ та САП. Ми наполягаємо на тому, що влада мусить пришвидшити прийняття законодавства для оперативного впровадження незалежного антикорупційного суду згідно з рекомендаціями Венеційської комісії Ради Європи, що є необхідним для надійного вирішення справ з високопосадової корупції", – наголосила очільниця МВФ.

 

07.12.2017