Україна та Китай підписали дорожню карту для "Шовкового шляху".

 

Україна і Китай підписали дорожню карту щодо реалізації ініціатив нового "Великого шовкового шляху".

 

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Міністерства економічного розвитку і торгівлі в twitter.  

 

"Україна і Китай підписали дорожню карту (план дій) щодо реалізації ініціативи "Економічний пояс Великого шовкового шляху" і "Морського шовкового шляху", – повідомили в Мінекономіки.

 

Згідно з офіційним прес-релізом, опублікованим на сайті міністерства, угоди підписали міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів та віце-прем'єр Держради КНР Ма Кай на третьому засіданні комісії зі співробітництва між урядом України та урядом Китайської Народної Республіки.

 

“Китай для України був і залишається стратегічним партнером. Тим важливішими є спільні проекти у сфері торгівлі, інфраструктури, промисловості та цифрової економіки. Ініціатива КНР “Один пояс – один шлях” є тим об’єднувальним ланцюгом, який дасть змогу нашим країнам досягти інноваційності, процвітання та якісно нової взаємодії”, – прокоментував Степан Кубів.

 

“Один пояс – один шлях” – ініціатива, запропонована в 2013 році лідером Китаю Сі Цзіньпіном з метою налагодження торгівельних зв'язків між Китаєм та іншими країнами, передусім із Європою, та створення низки інфраструктурних об'єктів з зацікавленими сторонами.

 

Посол КНР в Україні Вей Ду якось зазначав, що цей проект є немислимим без України.

 

05.12.2017