Луценко відмовився приїхати на форум з повернення активів до США.

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко скасував свою поїздку до Вашингтона, де мав узяти участь у Глобальному форумі з повернення активів.

 

Про це повідомила членкиня Центру протидії корупції Дарія Каленюк на своїй сторінці у Facebook.

 

З її слів, решта три країни, котрі спільно з Україною брали участь у форумі, були репрезентовані або генеральними прокурорами, або міністрами.

 

"Ну таки Юрієві Луценку "слабо" повторити заяву про незаконну співпрацю ФБР та НАБУ в очі генпрокурору США Джеффу Сешнсу", – написала Калинюк, додавши, що Луценко мав виступати з американським прокурором на одній панельній дискусії, однак майже останньої миті попередив організаторів про скасування поїздки.

 

На форумі Україну репрезентував наш посол Валерій Чалий.

 

У конференції також брали участь директор Національного антикорупційного бюро України та голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький – утім, вони не отримали мандата бути спікерами на основній панелі замість Луценка.

 

Чалий, Холодницький, Ситник

 

Сам Юрій Луценко у Facebook-суперечці з Каленюк заявив, що Генеральну прокуратуру на конференції репрезентуватиме котрийсь із його заступників.

 

"Там гідно доповість Ситник про 26 тисяч повернутих гривень. А мій заступник вже скромно доповість про 1,6 мільярда доларів", – написав Луценко.

 

Зі слів Каленюк, заступник Генерального прокурора Євген Єнін прибуде аж на другий день конференції.

 

05.12.2017