У Соборі святого Юра виставили вифлеємський вогонь.

 

У надвечір’я свята Введення в храм Пресвятої Богородиці в Архикатедральному соборі святого Юра під час святкового Богослужіння – Великої вечірньої з литією – зі святилища собору винесли вогонь, привезений напередодні з Вифлеєму, передає Zaxid.net.

 

«Саме сьогодні ми розпочинаємо всю Різдвяну містерію Львова. Саме звідси ми починаємо ту мандрівку до зустрічі з Христом, новонародженим у вертепі у Вифлеємі. Ми виставили цей вогонь, який був запалений у Вифлеємі у тій Молочній печері, де, згідно з переданням, народився Ісус Христос, і сьогодні ми його запалюємо для Львова», – розповів отець Павло Дроздяк, речник Львівської архиєпархії УГКЦ.

 

Зі 17 грудня пластуни перебирають ініціативу на себе і, отримавши вогонь від Всесвітньої скаутської організації, будуть розносити його по домівках.

 

Вогонь привезли з Вифлеєма у спеціальниму світильнику для перевезення благодатного вогню. Конструкція дає змогу перевозити його навіть у літаку.

 

Протягом усього Різдвяного періоду вогонь буде виставлений в соборі разом з копією чудотворної ікони Вифлеємської Божої Матері.

04.12.2017