Німецька євродепутатка закликала політиків бойкотувати мундіаль у Росії.

Ребекка Гармс нагадала, що 2014 року тодішній президент ФРН відмовився відвідати Олімпіаду в Сочі.

 

                                                           Ребекка Гармс

 

«Політики та й звичайні вболівальники повинні триматися подалі від Чемпіонату світу 2018 року. Росія – не та країна, в якій варто проводити такий турнір», – заявила депутатка Європарламенту від партії «Спілка 90/Зелені» Ребекка Гармс (Rebecca Harms) в інтерв'ю німецькому виданню Neue Osnabrücker Zeitung.

 

За її словами, російському президентові Володимиру Путіну дістанеться занадто багато уваги завдяки світової першості. «Він купається в променях слави в присутності іноземних гостей і продовжує проводити свою антидемократичну політику», – зазначила Гармс. Вона вказала на російську інтервенцію в Україні та Сирії. Також євродепутатка розкритикувала ставлення в Росії до опозиції і меншин.

 

Реббека Гармс нагадала вчинок колишнього президента Німеччини Йоахіма Ґаука (Joachim Gauck), котрий відмовився відвідати зимові Олімпійські ігри в Сочі 2014 року. «Його приклад варто наслідувати і наступного року під час Чемпіонату світу з футболу», – закликала вона.

 

Гармс розкритикувала також Міжнародну федерацію футбольних асоціацій, оскільки та проіґнорувала звинувачення Москви в корупції під час здобуття звання господині ЧС та гучні допінгові скандали в Росії і не позбавила росіян права проводити мундіаль.

 

Тим часом інформатор Всесвітньої антидопінґової аґенції (WADA) Григорій Родченков заявив, що готовий надати FIFA нові дані про застосування допінґу російськими футболістами. Йдеться про десятки російських гравців, у тім числі і членів збірної Росії.

03.12.2017