До Держдуми Росії не впускатимуть американських журналістів.

Таким чином російські депутати хочуть відповісти на відкликання акредитації телеканалу RT в Конгресі США.

 

 

Депутати Державної думи Росії шостого грудня розглянуть проект постанови про заборону на доступ до російського парламенту журналістам американських ЗМІ. «Як очікується, рішення почне діяти відразу з моменту ухвалення», – повідомила журналістам у п'ятницю, першого грудня, голова комітету російської Держдуми з контролю і регламенту Ольга Савастьянова.

 

За словами Савастьянової, пропозиція заборонити відвідування Держдуми для американських журналістів є відповіддю на позбавлення акредитації телеканалу RT в Конгресі США. Вона також розповіла, що депутати Держдуми рекомендуватимуть регіональним закондавчим зборам заблокувати доступ до своїх будівель для працівників американської преси. «Ми також своїм рішенням хочемо звернутися до наших законодавчих органів суб'єктів РФ з тим, щоб вони, відповідно до своїх повноважень, ухвалили аналогічні рішення», – цитує слова голови комітету російської Держдуми інформаційний портал lenta.ru.

 

За правилами, затвердженими в Держдумі 2015 року, іноземні журналісти отримують акредитацію в Міністерстві закордонних справ, яка також дає їм право на прохід до Держдуми. У разі, якщо проект постанови буде ухвалений, Держдума планує у взаємодії з МЗС визначитися з переліком журналістів і видань, котрим доступ в нижню палату парламенту буде закритий.

01.12.2017