З аеропорту Данила Галицького відлетів мільйонний пасажир.

 

Сьогодні, 1 грудня, із Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького відлетів мільйонний пасажир. Це Вікторія Ревуцька із Ковеля, якій міський голова Андрій Садовий подарував монету Короля Данила Галицького та книгу про Львів, інформує прес-служба ЛМР.

 

«Востаннє ми мали мільйон пасажирів у 1991 році. Потім, на превеликий жаль, пішов занепад авіації. І коли ми збудували новий великий термінал, то мали очікування, що ми достатньо швидко вийдемо на позицію мільйон в рік пасажирів і її перевищимо. Це було складно. І, власне, коли п. Тетяна почала працювати керівником аеропорту, то вона сказала, що ні, ми це зробимо, і дуже швидко. І я тепер впевнений, що в наступному році ми будемо цей рекорд бити. Наше завдання вийти, як мінімум, на 5 мільйонів, треба розвивати авіасполучення, тому що воно найкомфортніше», – зазначив Андрій Садовий.

 

Відповідно до статистичних розрахунків, мільйонний пасажир відлетів рейсом №PS036 авіакомпанії «МАУ» до Борисполя.

 

За минулий місяць летовище імені Данила Галицького обрали для польотів понад 96 тисяч пасажирів. За даними аеропорту, це майже на 40% більше, ніж у жовтні 2016 року (69,1 тис. пасажирів). Також зросла кількість здійснених рейсів: 1101 проти 810 за аналогічний період минулого року. Загалом за січень-жовтень 2017 р. пасажиропотік зріс на 46,8% в порівнянні з показником аналогічного періоду минулого року (625,5 тис. пасажирів) і досяг позначки в 918,4 тис. пасажирів. Кількість рейсів зросла на 36,7%, з 7381 до 10088.

01.12.2017