Павло Клімкін заявив, що українці не можуть використовувати машини на іноземній реєстрації.

 

Міністр закордонних справ Павло Клімкін під час перебування з офіційним візитом в Івано-Франківську заявив, що питання з автомобілями на номерах з іноземною реєстрацією обов’язково будуть вирішені, передає Курс.

 

«Не може бути так, щоб українські громадяни спокійно використовували ці номери. Якщо така машина заїжджає на нашу територію, скоює якусь ДТП, особливо жахливу ДТП, то хто за це відповідає, коли машина на литовських номерах? А водій потім тікає. Який водій — незрозуміло, яка машина — незрозуміло. Це потрібно впорядкувати. Молдова це вже впорядкувала», — сказав Павло Клімкін.

 

Він розповів, що був на кордоні з Польщею та спілкувався про єврономери з прикордонниками.

 

«Як кажуть прикордонники, в деякі дні 70% перетинів — це машини з тими номерами. Чи створює це небезпеку для того режиму, який зараз є в Україні? Я вважаю, що створює. Це треба впорядкувати відповідним законом», — наголосив Павло Клімкін.

 

Нещодавно у різних містах України власники машин на єврономерах пікетували відділення митниці та поkіції з вимогою припинити незаконний тиск і переслідування власників авто на іноземній реєстрації, а також доступного розмитнення авто і законного користування такими машинами в Україні.

30.11.2017