Олег Синютка вже подав в СБУ скаргу на організаторів Безпекового форуму.

 

Як повідомляв Z, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка нині, 30 листопада, вчинив скандал під час першого Безпекового форуму, що розпочався у Львові.

 

«Коли ми укріпили свою армію і зробили її боєздатною, ворог робитиме руками своїх шпигунів та агентів все, щоб вкладати в голову людям, аби вони змирилися з окупацією української землі. Такого ніколи не буде, і такого на Львівщині ніхто не дозволить», – цитує прес-служба ЛОДА Олега Синютку, додаючи, що його скарга вже подана в СБУ.

 

Спікер Lviv Security Forum, президент Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Михайло Гончар також прокоментував нинішній скандал, передає Zaxid.net.

 

Він називає ситуації з картою, де позначена дислокація російських військових підрозділів, дрібним інцидентом, якому не варто приділяти стільки уваги.

 

«Це – не мапа Безпекового форуму. Це бачення іноземного експерта, а зміст цієї мапи передає дислокацію російських підрозділів навколо України. Тому, на мою думку, влаштовувати штучно скандал немає сенсу.

 

Мені здається, комусь було поставлене завдання знайти якусь зачіпку. Але це не красить владу в цілому, особливо в умовах зовнішньої агресії. Та й для наших зарубіжних партнерів заява Олега Синютки демонструє, що чвари в українському політикумі сягнули такої глибини, що підривають можливість нормальної співпраці різних гілок влади у питанні відсічі російській агресії», – зазначив Михайло Гончар.

30.11.2017