Підполковника розвідки совєцьких часів засудили на 12 років за роботу на російські спецслужби.

 

Деснянський суд Києва засудив за державну зраду підполковника головного розвідувального управління генштабу збройних сил СРСР (у відставці) і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 12 років з конфіскацією майна.

 

Про це повідомила Служба безпеки України.

 

Контррозвідка СБУ встановила, що офіцер був "розконсервований" російськими спецслужбами після початку агресії РФ й отримав завдання через підкуп залучати до колаборації українських військовиків з метою отримання відомостей про бойові частини і підрозділи Збройних сил України у районі проведення антитерористичної операції.

 

Радянського підполковника викрили під час спроби заманити до співпраці командира одного з підрозділів бригади Збройних сил України: після зустрічі офіцер української армії одразу звернувся з заявою до СБУ.

 

Аґента затримали у квітні 2016 року в пункті пропуску "Сеньківка" на Чернігівщині при спробі вирушити в Росію на зустріч із представником російської військової розвідки. Під час огляду речей правоохоронці виявили під підкладкою верхнього одягу таємні документи.

 

Російські спецслужби сподівалися отримати інформацію про систему фортифікаційного облаштування однієї з бригад ЗСУ в районі проведення АТО та диспозиції українських військових підрозділів.

 

30.11.2017