Розпочався перший безпековий форум.

 

Сьогодні, 30 листопада, у Львові стартував перший Lviv Security Forum, де протягом двох днів обговорюватимуть безпековий порядок у світі: чому теперішній не працює та яким буде новий, інформує прес-служба Львівської міської ради.

 

«Сьогодні будемо говорити про те, як зберегти мир, але також треба дивитись далі. Досвід України має принести нові плоди. Ми тут є для того, щоб зрозуміти цей досвід і перетворити його в щось більше», — зазначив ректор Українського католицького університету отець Богдан Прах під час відкриття Форуму.

 

«Росія, зайшовши в Україну, порушила всі міжнародні норми. Зараз ми говоримо про глобальну гібридну війну проти Заходу. Це усвідомлення прийшло до Заходу пізно. Від усвідомлення до реальних практичних кроків, щоби зупинити цю війну, ще далеко», — розповіла голова Української служби «Голосу Америки» Мирослава Ґонґадзе під час першої дискусійної панелі.

 

Lviv Security Forum відбувається 30 листопада і 1 грудня у Центрі Митрополита Андрея Шептицького.

 

Організатори Форуму: «Інститут просвіти», Український католицький університет, Інститут міста та Львівська міська рада. 

 

Партнери Форуму: Фонд Ганса Зайделя та Чорноморський фонд регіонального співробітництва «Black Sea Trust» Фонду Джермана Маршалла.

30.11.2017